Холандска фондация достави оборудване на болницата в Горна Оряховица

ТИР с оборудване за болницата в Горна Оряховица от холандската фондация SMHP “Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа” пристигна в петък в лечебното заведение. Дарението включва 180 електрически легла и медицинска апаратура като мобилен рентген, ехокардиограф и др.

Леглата ще бъдат разпределени по всички отделения в болницата. Това уточни управителят д-р Иван Иванов. 
В понеделник се очаква да пристигнат още четири нови тира с дарения за стационара. 

Разходите по транспортирането на даренията към МБАЛ от Холандия до България, бяха поети от местния бизнес в Горна Оряховица. За обезпечението на транспорта и логистиката се включиха фирма "Аполон", фирма "Юнифейс" , "Захарни заводи" АД и Николай Върбанов - фирма "Универсал- НВГ". 

Благодарение на благотворителите от Холандия за три години болницата се сдоби и с матраци, електрически колички за пациенти, монитори, болнични легла, електроножове, електрокардиографи, перфузионни и инфузионни помпи, подемници с батерии, подвижни шкафове, мобилни носилки, посуда за хранене и готвене, и др.

Организацията от години подпомага социални и здравни заведения в държави от Източна Европа като Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. Холандските благотворители трайно подпомагат общинската болница в Горна Оряховица от пролетта на 2019 година. Заради мащабната дарителска кампания към МБАЛ и общинския приют в железничарския град, през 2019 г. те бяха отличени с наградата на Община Горна Оряховица за принос в областта на социалните дейности през миналата година.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони