Хората на Слави разкриха схеми на членове на ЦИК

След сигнал до Агенцията за държавна финансова инспекция

Плащали са си наем от бюджета

Членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) са си плащали от бюджета на ЦИК, в пълно нарушение на закона, сами на себе си месечен наем на жилища. Това разкри зам.-председателят на партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” и сценарист Тошко Йорданов.

“След наш сигнал до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) тя направи разследване и ето резултата: В доклада на проверяващите от 20 март 2020 г. са направени констатации, които потвърждават, че със решения на ЦИК, членовете на комисията се облагодетелстват в нарушение на Изборния кодекс и Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество”, посочи Йорданов.

По думите му е установено, че щетата на бюджета от разходите за наем и посредническите услуги, свързани с наемането на жилищата, са в общ размер на 132 485,00 лв.

Изборният кодекс липсва правно основание, на което членовете на ЦИК да ползват безплатни жилища или да получават допълнителни възнаграждения, липсва и правно основание, на което председателят на ЦИК да подписва договори за наем, заяви Тошко Йорданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България