Хората на 26 години са най-големите прахосници на време

Ново проучване показва, че хората на 26-годишните обикновено губят в "празни занимания" 71 минути дневно. Това се равнява на 432 часа годишно или на 54 работни дни, пише  "Дейли Експрес".

Хората от възрастовата група между 25 и 34 години признават, че прекарват 1 час и 34 минути дневно в социалните мрежи и 1 час и 26 минути в размяна на съобщения. Два часа и 20 минути на ден се прахосват в гледане на телевизия. Час и 37 минути се губи в сърфиране или пазаруване в интернет. Прахосаното в тези занимания време се равнява на 106 дни годишно.

След 35-годишна възраст хората започват да организират времето си по-добре. Индивидите във възрастовата група между 35 и 44 години признават, че прахосват 57 минути дневно. След 45-годишна възраст пропиляното време спада до 52 минути.

И възрастните, и младите губят повече време от предшествениците си. Един от всеки четирима възрастни споделя, че прекарва по-малко време със семейството си, една трета смятат, че това се дължи на дългите работни часове, а една четвърт твърдят, че това се дължи на телевизията и цифровите устройства.

Любовният живот на съвременните хора също страда заради часовете, прекарани пред екрана или на дивана. Над една трета споделят, че искат да си намерят ново хоби, като например йога. Над 40 процента от анкетираните казват, че биха се посветили на четенето на книги, ако се сдобият с повече време, а една трета - на спорт.

 

Коментари

Задължително поле