Хорова творческа лаборатория за трети път отворя врати в Пловдив

Творческата лаборатория за хорова музика отваря за трети път врати в Пловдив, като през тази година част от събитията са в Малката базилика и в Антовата къща в Стария град, любезно предоставени от Общински институт "Старинен Пловдив".

В програмата на едноседмичния майсторски клас за диригенти са включени семинари от различни теми, които имат за цел да обогатят познанията на участниците и гостите на събитието. Предстоят творчески срещи с проф. Мирослав Попсавов от Музикалната академия в София, с проф. Адриана Благоева, Дарина Кроснева и Милка Толедова, които ще представят момчешките хорове в България. Семинар върху английската мадригална традиция пък ще проведе Нели Матова от САЩ, а скандинвската музика ще бъде представена от вокален ансамбъл "Канторес Амицитие" и техния диригент Якоб Грубстрьом. Участниците ще имат възможност да работят с Камерен хор "Иван Спасов" с диригент Гергана Люцканова.

Заключителният концерт на тазгодишната Творческа лаборатория за хорова музика ще е в  Малката базилика на 28 юли от 19 часа при вход свободен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони