Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Бойко Борисов разговаря с държавния секретар на САЩ Майк Помпео

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

74 млн. лв. разплати АПИ от 13 март насам Над 50 млн. лв. предстои да бъдат преведени на фирмите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 2 април 2020

Десета жертва на коронавируса у нас

„Лукойл“ дари 140 карти за гориво

Храните по БДС – само с български суровини

Храните по Български държавен стандарт да се правят задължително само от български суровини. Това е примерът на Франция и ние трябва да го приложим, заяви заместник-министърът на земеделието Янко Иванов по време на Международния земеделски салон и Международен салон на сиренето и млечните продукти, които се провеждат в
Париж.

Виждате, че на френските щандове продуктите са със знак, че са изцяло френски. Това трябва да се направи и у нас, но ще водим разговори с производителите, допълни Иванов. България за пръв път участва в Салона на сиренето със собствен щанд. Сега сме в Шампионската лига, където се представят най добрите млечни продукти в света, подчерта заместник-министърът.

Сирене от кашу, био кашкавал и сирене, кефир и млечни продукти със закваска, съдържаща изолирани в България Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus предизвикаха интереса на френските потребители и фирми.
Малка семейна фирма предлага сирене, приготвено без мляко, изцяло от заквасено кашу. Суровината се внася от Африка, като освен кашу в продукта има студено пресовано органично кокосово масло. Вкусът на сирене идва от ферментацията, благодарение на нея в продукта няма стабилизатори и консерванти, обясни пред „Труд” собственикът на фирмата Николай Тодоров.

Те отглеждат сами закваска, но какво има в нея е търговска тайна. Сиренето от кашу вече се изнася в 15 държави като Германия, Швеция, Англия, Естония, Гърция, Румъния и дори Нова Зеландия и Канада. Голям интерес към продукта има от Норвегия и Китай и предстои експорт и към тези страни, допълни Тодоров. Сирене кърд по холандска технология предлага друга наша фирма на изложението. Продуктът наподобява крема сирене и се прави от овче, козе и краве мляко.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.