Христо Гаджев: Ако няма да спазваме споразумението, ще договаряме всеки един министър за ротацията

„Ако няма да си поддържаме джентълменското споразумение, то тогава ресорът на всеки един, освен министъра на образованието, трябва да се договори след ротацията”. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев по NOVA NEWS. Той каза, че имена за външен министър на България след очакваната смяна на премиера Николай Денков с Мария Габриел на 6 март не са обсъждали.

За Николай Денков е записано в споразумението, че ще бъде министър на образованието, затова настояваме да бъде там, заяви депутатът на ГЕРБ. „Ако някой иска да изявява гласа на политическата си сила, има международни секретари, които се назначават вътрешнопартийно и участват в междупартийните форуми”, каза Гаджев. Така той отговори на думите на Денков, че настоява да е външен министър, за да се чува гласа на ПП в чужбина.

Все още не са заминали БТР-ите за Украйна, които бяха предоставени от МВР, уточни Гаджев, който е председател на Комисията по отбрана в парламента. Според него забавянето за транспортиране на машините е слаба организация. 

Той обясни, че през ноември от Украйна са поискали да предоставят 3500 зимни ръкавици. „Пролетта дойде, ръкавиците – не”, каза Гаджев и заяви, че няма обяснение за това забавяне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика