Христо Динев бе удостоен с плакет за „Цялостен принос в развитието и популяризирането на културата“ от кмета Камбитов

Почетният гражданин на Благоевград Христо Динев бе удостоен с плакет за „Цялостен принос в развитието и популяризирането на културата“ от кмета д-р Атанас Камбитов.  Освен плакета той получи юбилейна грамота и поздравителен адрес, които бяха връчени от заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

Днес в Народно читалище „Никола Й. Вапцаров- 1866“- Благоевград се състоя тържеството по повод 90- годишния юбилей на Христо Динев- бивш директор на Регионална библиотека „Димитър Талев“- Благоевград. Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности поднесе своите поздравления и възхищение към приноса на Христо Динев за развитието на културата в Благоевград и България. В знак на признателност рожденикът се изправи на крака и застана до заместник- кмета Христина Шопова, за да приеме и чуе пожеланията, които изказа в негова чест:   „Поднасям най- искрените пожелания за здраве, поводи за радост, спокойни и мирни дни още много години напред. Пожелавам Ви, след 10 години да отбележите 100- годишен юбилей с Вашите деца, внуци и приятели.“ Г-н Динев бе поздравен от близки и приятели.

Христо Динев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Благоевград“  на 13 април 2007 година. Той е бивш директор на Регионална библиотека „Димитър Талев“ –Благоевград. Бил е инспектор в отдел „Култура“. Той е човекът, под чието ръководство се създават значими културни институции, като Регионален исторически музей и Регионална библиотека в Благоевград, Ансамбъл „Пирин“ и музеите в Разлог и Мелник.

Коментари

Задължително поле