Христо Иванов:  Някои хора взимат решения, базирани на извадени от контекста цитати

На страницата на ДБ ще бъде публикуван целият запис от закритото заседание на парламентарната група, който изтече в медиите. Защото той се превръща в пропаганден материал, от който се разпространяват откъси и извадени от контекста цитати по медии. Долавям, че някои от хората, които вземат решение, ги вземат на базата на тези извадени от контекста парчета.  Нека всеки се запознае с този запис, за да се види, че това е една рутинна среща на парламентарната група. Това заяви пред журналисти съпредседателят на „Демократична България" Христо Иванов.

По думите му политическата му формация подхожда сериозно и със задълбочен анализ към всички елементи на преговорите. "Ако на някой не му харсва - не знае как се прави политика. Ние бяхме готови в името на това - да има правителство - да изтеглим нашите министри и да дадем само парламентарна подкрепа. Но ако Слави Трифонов реши, че трябва за четвърти път да счупи всичко, ДБ ще отиде на избори", категоричен е той.

Според него ДБ ще отиде на избори спокойно, защото знае, че не е направила нищо лошо. „Защото знаем, че сме били отговорни. Ще се явим със спокойствието на хората, които са застанали на страната на здравия разум и със съзнанието, че България е по-голяма от нашето дребно его, възпалени претенции и мераци за позиции. Аз мисля, че ако всички се наспят и се успокоят - и си дадат сметка, че не може една рутинна среща на парламентарна група, която всяка води – нищо не се е променило от този запис. Моля всички да чуят този запис и да видят, че него няма нищо конспиративно”, призова лидерът на ДБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика