Хубавица от Момчилград стана "Мис Турция"

Висока е цели 188 см, тежи 57 кг

Хубавица с корен от българските земи беше избрана за най-красивата жена в Турция. И то не каква да е, а наистина зашеметяваща!

22-годишната Симай Расимоглу вече официално е носителката на титлата „Мис Турция“ за настоящата година. Финалът на състезанието се проведе миналата сряда вечерта в Истанбул. „Много съм щастлива и горда, че ще представя страната си пред света“, каза след спечелването на титлата новата „Мис Турция“ пред местни медии.

Невероятната Симай е дъщеря на семейство, което се е изселило от България. Родителите на хубавицата са от кърджалийския край. Баща й е родом от град Джебел, а майка й - от Момчилград. Тя самата е родена в Бурса.

Симай Расимоглу е първата победителка от имигрантско семейство в историята на конкурса в съседната страна. Тя с лекота пребори конкуренцията и спечели титлата измежду 20 красавици от цяла Турция.

Новата „Мис Турция“ 2019 е висока 188 см и тежи 57 килограма. Твърди се, че тя е най-високата „Мис Турция“, печелила някога титлата, пише obzornews.bg.

Симай е завършила „Архитектурна реставрация“ в университета „Улудаг“ в Бурса. Хубавицата ще представи Турция на конкурса „Мис Свят“, който ще се проведе в Англия.

Симай Расимоглу живее в икономическото сърце на страната Истанбул и работи в частна фирма като интериорен дизайнер, пишат турските медии. Тя не пропуска да отбележи, че винаги е обвързана с изкуството. Сред целите си красавицата си е поставила да се доразвие в своята област и да завърши второ висше. В профила си във фейсбук новата „Мис Турция“ не е забравила и България. Симай Расимоглу е публикувала своя снимка от Момчилград – родния град на майка й.

Коментари

Задължително поле