Хубчев иска Мапуку в националния

Жуниор Мапуку, нападателят на „Левски“, може изненадващо да стане национал на България. Вариантът с натурализиране на конгоанецът е идея на Петър хубчев, селекционерът на тима на България. Двамата се познават отлично от съвместния им престой в „Берое“. Именно героят от САЩ-94 привлече африканеца в Стара Загора през 2014 година.

Офанзивният футболист не е играл за своята родина ДР Конго, така че няма да има пречка да дебютира за „трикольорите“.

Със сигурност обаче Мапуку остава извън сметките на селекционера за предстоящите квалификации с Швеция и Холандия. Лятното попълнение на „сините“ не се намира в добра форма, но причината е и друга - липса на български паспорт. Едва след като играчът се сдобие с документа, Хубчев ще може да решава дали да разчита на него за оставащите мачове с Люксембург и Франция.

Последният натурализиран футболист, който игра с националната фланелка на България, бе Марселиньо от „Лудогорец“. Бразилецът дори вкара победното попадение срещу Португалия (1:0) в приятелската среща през март 2016-а. Преди него за „лъвовете“ мачове записаха още Иван Чворович, Маркиньос, Лусио Вагнер, Игор Томашич, Тиаго Силва, Златомир Загорчич, Предраг Пажин, Зоран Янкович, Драголюб Симонович и в далечното минало - Амедео Клева, Карел Буркерт и Фридрих Клюд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ