Цапат със спрей пътни знаци във Варна

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Важни кръстовища и булеварди във Варна осъмват напоследък с нацапани със спрей пътни знаци, видя репортер на "Труд". Най-често се заличават забранителни знаци за паркиране или тези, които предупреждават,че в района шета "паяк". Вандалските прояви, макар и инцидентни, създават пречки в трафика на автомобилите и на обществения превоз, оплакват се добросъвестни участници в движението. Нацапани знаци са забелязани на ъгъла на ул." Ал.Рачински" и булевард "Съборни", където завива тролеят, както и на продължението на ул."Кракра" пред блока на ул."Радецки"80.

За сега няма сигнали, каза шефът на "Общински паркинги и синя зона "във Варна инж.Младен Иванов". Според него посочените случаи със зацапани знаци не попадат в синята зона на града, но ще се вземат мерки. Неотдавна имало залепени надписи "Дяволът ще дойде" на гърба на пътни знаци или в долния им край, но авторката им е била засечена от служителители на общинското предприятие.

Синята зона ще бъде безплатна в празничните дни от 24 до 26 декември, тя не работи в събота и неделя, уточни инж.Младен Иванов. От пускането й през август до сега приходите са 1 150 000 лева от кратковременно паркиране, служебен абонамент, локално платено паркиране на живущи и юридически лица, както и от поставяне на скоби на нарушителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони