Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

Цапат със спрей пътни знаци във Варна

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Важни кръстовища и булеварди във Варна осъмват напоследък с нацапани със спрей пътни знаци, видя репортер на „Труд“. Най-често се заличават забранителни знаци за паркиране или тези, които предупреждават,че в района шета „паяк“. Вандалските прояви, макар и инцидентни, създават пречки в трафика на автомобилите и на обществения превоз, оплакват се добросъвестни участници в движението. Нацапани знаци са забелязани на ъгъла на ул.“ Ал.Рачински“ и булевард „Съборни“, където завива тролеят, както и на продължението на ул.“Кракра“ пред блока на ул.“Радецки“80.

За сега няма сигнали, каза шефът на „Общински паркинги и синя зона „във Варна инж.Младен Иванов“. Според него посочените случаи със зацапани знаци не попадат в синята зона на града, но ще се вземат мерки. Неотдавна имало залепени надписи „Дяволът ще дойде“ на гърба на пътни знаци или в долния им край, но авторката им е била засечена от служителители на общинското предприятие.

Синята зона ще бъде безплатна в празничните дни от 24 до 26 декември, тя не работи в събота и неделя, уточни инж.Младен Иванов. От пускането й през август до сега приходите са 1 150 000 лева от кратковременно паркиране, служебен абонамент, локално платено паркиране на живущи и юридически лица, както и от поставяне на скоби на нарушителите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.