“Царско село“ на война с БФС

Новата вълна със съмнение за уредени мачове предизвика торнадо във футбола. Дисциплинарната комисия на БФС наказа „Царско село“ и „Струмска слава“ с по 5000 лева. Не са посочени нито мачове, нито съперници, срещу които двубоите им са били съмнителни. Но става въпрос за миналия сезон във Втора професионална лига.

Стойне Манолов, собственик на „Царско село“, обяви, че клубът отива на съд срещу БФС. Скандалът е само 4 дни след дебюта на отбора в елита на футбола ни – 0:2 срещу „Лудогорец“ във Велико Търново.

„Не съм далеч от мисълта да се откажа от футбола – рече Манолов, който създаде отбора си от четвърта лига. - Ще се съдим до дупка. Не може без доказателства да се хвърлят подобни обвинения. Нека прокуратурата да се намеси. В един момент ще хвърля кърпата. Не е проблем глобата, а че се лепва петно върху клуба и името ми. Не съм си намерил авторитета на улицата. За толкова много години не ми се е случвало подобно нещо.“

От БФС не реагираха на заплахата за съд. „Струмска слава“ също не излезе с позиция по повод обвиненията.

През миналия сезон футболната централа първо глоби елитния „Верея“ за съмнителни мачове, а накрая извади клуба от групата. Така и не стана ясно кои са уредените мачове на старозагорския тим.

Коментари

Задължително поле