Цветанка Дикова от София: В Израел има какво да научат от д-р Емилова

Всички близки на жената са се доверили на плодолечението

д-р Людмила ЕмиловаСпециално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

От 4 години Цветанка идва в България заради медицинския център на д-р Емилова. Семейството й се е установило в Израел преди четвърт век. Медицинските услуги и организацията на здравеопазването там са отлични, но има какво да научат от д-р Емилова, убедена е г-жа Дикова.

Тя, съпругът й, майка й, синът й са намерили най-доброто за себе си в центъра на лекарката, където са получили не просто лечение, а духовна мотивация за постигане и опазване на здравето. Първото си идване при д-р Емилова Цветанка свързва със събития от 2010 година. Нарича я черна година в своя живот и си дава сметка, че програмата на лекарката се оказва така необходимото й спасение. Тогава умира баща й, страдал продължително от бъбречно заболяване и прекарал над 3 години на хемодиализа. Скоро след тежкия удар идва и втори - съпругът й получава инсулт и дясната му страна се парализира. Той е широко скроен творец - преподавал дърворезба, скулптура и рисуване, дизайн, работил с известни професори от Художествената академия. След първия инсулт за кратко време мъжът получава още два. За 6 месеца лекарите в Израел успяват да го възстановят до степен отново да работи с дясната ръка, макар и не съвсем пълноценно. Тогава започва упорито да търси алтернативни лечения извън хоризонтите на официалната медицина и попада на книгата на Лидия Ковачева. Там открива случая на д-р Емилова - сама преобърнала живота си след срещата с великата българска лечителка.

Мъжът пристига в медицинския център, натрупал 105 кг и със 7 лекарства, които трябвало да пие цял живот. Още в първите дни 3 от тях отпадат, а за следващите медикаменти в списъка д-р Емилова е категорична, че също ще останат в миналото. Той бързо сваля килограми и се чувства отлично. След 20 дни на плодове, чай и мед, Цветанка не може да го познае. Пред себе си има окрилен, уверен и спокоен за бъдещето човек. Леко е скептична, когато след второто си идване, пак за 20 дни, в медицинския център, съпругът й настоява да го посети и тя.

Цветанка има затлъстяване, страда често от остри респираторни заболявания, измъчват я упорито главоболие и болки в гръбначния стълб. След стреса на черната 2010 година често получава сърцебиене, има чувство на тревожност, напрегната е и с потиснато настроение. За здравето си не се замисля особено, заета със семейството и всекидневието.

Насърчавана от съпруга си и впечатлена от думите му, че с помощта на д-р Емилова станал нов човек, Цветанка прави първите си 10 дни на плодове, чай и мед на Боровец. Още 10 дни от програмата Цветанка изпълнява сама след връщането си в Тел Авив и споделя, че нищо не я е затруднило и не й е причинило неудобства. Захранването е също 20 дни по схема, изготвена за нея в медицинския център. До следващото си идване - след година, жената и семейството й се хранят по съветите на д-р Емилова. Всяка неделя Цветанка остава на плодове, фрешове, чай и вода, а на следващия ден консумира плодове и зеленчуци. В менюто имат ястия от булгур, елда, нахут, чия и др., много плодове и зеленчуци. Любим десерт за семейството са бонбоните със сусамов тахан “Рафаело ала д-р Емилова” и жената често ги майстори.

Още след първото идване при д-р Емилова много от оплакванията й изчезнали. Но при ехографско изследване в медицинския център през 2015 г. на Цветанка открили яйчникова киста с големина 43 мм и дали съвети за справяне с проблема без медикаменти и операции. Връщайки се в Тел Авив, жената потърсила консултация с известни специалисти. След прегледи и изследвания с апаратура от последно поколение, те били изумени от точността на диагнозата специалистите от медицинския център на д-р Емилова. А с глад и здравословно хранене кистата се стопила.

Цветанка е посещавала медицинския център и заедно с майка си. Възрастната жена имала високо кръвно и никакви лекарства не помагали. Само след няколко дни в медицинския център апаратът показал стойности 110/70 и тези отлични резултати се задържали без медикаменти.

В последните две години заедно с Цветанка идва и синът Даниел. След първата програма преодолял сякаш по чудо трудностите в учението - заради изразяването на чужд език - иврит, и дори е взел много трудни изпити за обучение като пожарникар.

Цветанка започва всеки свой ден с благодарност към Бог и съдбата, срещнали ги с д-р Емилова.

 

Рецепта

Бонбони „Рафаело ала д-р Емилова“

60-2В лекцията си за предпазване от остеопороза д-р Емилова споделя с пациентите своя лесна рецепта, изключително полезна за здравето на костите и подходяща за подслаждане на малчуганите.

Небелени сусамови зрънца се смилат за няколко секунди в кафемелачка. Към тях се прибавя мед с по-твърда консистенция и се обърква до гладка смес. Предварително се накисват за 12 ч. бадеми. Оставят се да поизсъхнат и се обелват много лесно. Всяка бадемова ядка /по желание може и половинка/ се обвива с тахановата смес и бонбоните се овалват в кокосови стърготини. Вместо тях може да се ползва за овалване какао и ще имаме шоколадови рафаело.

Коментари

Задължително поле