Цветанов напусна постовете си в ГЕРБ (обзор)

Цветан Цветанов напусна всички ръководни постове в ГЕРБ, но остана редови член на партията. Снимка: Денислав Стойчев

Оставката вече е депозирана и приета от председателя на партията

Остава редови член

Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ. Оставката е приета от лидера на партията Бойко Борисов. Той е благодарил на Цветанов за свършената работа през годините, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Бившият зам.-председател на партията подаде на 29 март оставка като народен представител и лидер на парламентарната група на управляващите. Това стана след скандал с луксозен апартамен с персонален асансьор в София, който Цветанов е придобил срещу заменки и на цена по-ниска от пазарната.

В емоционално съобщение във Фейсбук, бившият зам.-председател на управляващата партия заяви, че е забавил подаването на оставката заради предизборната кампания за Европейския парламент.

Цветанов подчерта, че е обмислял това решение дълго време и взел окончателното решение след като е разговарял с премиера Борисов.

Въпреки оставката си от всички постове в партията, Цветанов ще остане редови член на ГЕРБ. Зам.-председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти” Искрен Веселинов коментира пред журналисти в парламента, че идеята на Борисов е да скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията.

Коментари

Задължително поле