Цветан Цветанов участва в дебат по сигурността в рамките на Конгреса на ЕНП в Малта

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в публичен политически дебат на тема „По-силни заедно – западен фронт на сигурност, основан на общи ценности“. Дискусията се проведе в рамките на Конгреса на Европейската народна партия в Малта. Участие в дебата взеха генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес, бившият гръцки премиер Андонис Самарас, министри на външните работи от страните-членки на ЕС, членове на Конгреса на САЩ, представители на Института „Хъдсън“, евродепутати и председателят на „Мартенс център“ Микулаш Дзуринда.

Цветан Цветанов увери присъстващите, че България пази външната граница на Европейския съюз по всички шенгенски и европейски стандарти.

По време на форума бяха обсъдени предизвикателствата пред международната сигурност, които изискват ясни стратегии от Запада. Дискутирани бяха мерките, които трябва да предприеме трансатлантическата общност за подобряване на сътрудничеството по въпросите на сигурността и за постигане на нова степен на съгласуваност. Бе изразено общо становище, че Европейския съюз (ЕС) трябва да инвестира повече в собствения си капацитет за сигурност и отбрана. Присъстващите се обединиха около мнението, че общите ценности могат да бъдат по-ефективно насърчавани в Европа и САЩ с оглед на сигурността в международен план.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България