Цветанов в Малта: Жозеф Дол поздрави Бойко Борисов и ГЕРБ за изборната победа

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол поздрави Бойко Борисов и ГЕРБ за победата на парламентарните избори в България. Това се случи по време на работна среща със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в рамките на конференция по въпросите на миграцията и трансатлантическото сътрудничество в Малта. Форумът е организиран от „Мартенс център“, съвместно с Института „Хъдсън“ и Международния републикански институт.

unnamed-5

„Радостен съм, че българските граждани избраха да продължат по своя европейски път на развитие. Уверен съм, че Бойко Борисов ще съумее да състави стабилно правителство на ГЕРБ, което да работи в интерес на всички български граждани, в моменти, в които се взимат трудни решения за Европа“, заяви Жозеф Дол. Цветанов запозна председателя на ЕНП с подробен анализ на изборните резултати в България, както и с политическата ситуация в региона. Дол подчерта пред зам.-председателя на ГЕРБ, че всички европейски лидери и лично той са в очакване на срещата си с Бойко Борисов в Малта, за да го поздравят лично за победата и да заявят своята подкрепа за ГЕРБ.

Цветан Цветанов се срещна и с бившия министър на отбраната на Австрия Вернер Фаслабенд. Двамата обсъдиха мерките, които ГЕРБ предвижда в сектор „Сигурност“, справянето с мигрантския поток и опазването на външната граница на ЕС.

По време на Седмата трансатлантическа конференция на мозъчни тръстове „Трансатлантическите отношения в ерата на Тръмп“ в Малта бяха обсъдени още подходите на Европейския съюз (ЕС) и САЩ за справяне с миграцията и интеграцията. Беше подчертана важността на консенсусните отношения между ЕС и САЩ и необходимостта от продължаване на партньорството с цел запазване на единен Съюз, без да се позволява сценарии за Европа на много скорости. В рамките на конференцията бяха разгледани и отношенията между Европа и Америка в контекста на „Брекзит“. Общият извод по темата бе, че ще се работи в насока запазване на правата на над 3 милиона европейски граждани, които живеят и работят във Великобритания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика