Цвета Караянчева: Отстраняват шефа на пътното управление в Кърджали заради познанството му с мен

Бившият председател на Народното събрание и водач на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева съобщи, че шефът на Областното пътно управление в града инж. Иван Гавазов е отстранен от поста си, след като в АПИ е получен донос срещу него и заради познанството му с нея.

В профила си във Фейсбук, тя написа, че Гавазов е бил привикан в Агенция "Пътна инфраструктура", докато е бил в болничен.

Ето какво пише в публикацията си в социалната мрежа Караянчева:

"Отстраняват шефа на Областно пътно управление Кърджали …по донос в АПИ. Докато е бил в отпуск по болест, инж. Иван Гавазов е бил привикан в Агенция пътна инфраструктура, където новоназначеният директор Апостол Пенчев му е предложил да освободи поста и да се оттегли на позицията младши експерт. Като причина за кадрила е изтъкнал подаден донос срещу Гавазов и …познанството му с Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание.

Очаква се мястото на Гавазов да заеме млада дама от влиятелен бизнес-кръг, близък до ДПС, която покровителите й да ползват като гумен печат за заздравяване на позициите си в региона.

Преди да се освободи от шефа на ОПУ, служебното правителство спря ремонта на три ключови пътни отсечки, стартирали по времето на кабинета Борисов 3  - Кърджали – Ардино, Джебел – с. Рогозче и Бял извор – Жълтуша – Неделино, средствата за които бяха осигурени с мое съдействие. Това е безпрецедентно отстраняване на доказан специалист, без мотиви, без зачитане на човешкото и професионалното му достойнство, заради контакти с политик в мое лице и по съмнителни „комунално-битови“ причини, изфабрикувани в донос от външно на системата лице и напомнящи едни отдавна забравени мракобесни времена, когато имаше нравствена милиция", пише бившият председател на парламента.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика