ЦИК ще определи служебно зам.-председател и секретар на избирателната комисия в Сливен

ЦИК ще определи служебно вторият зам.председател и секретарят на Общинската избирателна комисия в Сливен. На проведените в общината консултации за състава на ОИК от коалиция „БСП за България” и от ДПС не се разбраха за тези две длъжности. Предложението на ГЕРБ за председател на комисията и на коалиция „Обединени патриоти” – за единия зам.председател, бяха подкрепени от участниците.

ОИК – Сливен ще се състои от 15 души, включително с ръководните длъжности, като 5 от тях са представители на ГЕРБ, 4 – на коалиция „БСП за България”, по двама представители имат „Обединени патриоти” и ДПС и по един – „Воля” и коалиция „Демократична България – обединение”. Консултациите бяха свикани от кмета на Сливен Стефан Радев.

Участниците в консултациите, свикани от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, успяха да се договорят без спорове за състава на ОИК и разпределението на длъжностите. Председателят на комисията от 13 члена ще е от квотата на ГЕРБ, заместниците му ще са от ДПС и „Обединени патриоти”, а секретарят от ДПС.

На снимките: консултациите в община Сливен и в община Нова Загора

Коментари

Задължително поле