ЦСКА загуби от „Спарта” – 2:3

ЦСКА загуби от чешкия гранд „Спарта” (Прага) с 2:3 по време на подготовката си в Испания. Във втори пореден мач „червените” срещнаха тим от страната, традиционен участник на големите първенства. След 2:1 над „Виктория”, сега дойде и поражението.. Главният съдия на контролата беше жена.

Контролите се развиха аналогично – чехите повеждаха, ЦСКА обръщаше. Тимът на Нестор Ел Маестро допусна първи гол чрез дръхал в 9-ата минута. Но съвсем скоро Тиаго Родригес изравни от дузпа. Крилото Жоржиньо се погрижи за второто „червено” попадение още преди почивката. Също от дузпа Канга изравни за „Спарта” в 67-ата минута. Малко преди края Чипчу направи 3:2 за чехите. Така „червените” паднаха за втори път след 1:3 от „Академия Пушкаш”.

До края на подготовката на испанска земя ЦСКА ще изиграе още една престижна контрола – срещу украинския вицешампион „Динамо” (Киев).

Грандът от София излезе за първи път след рекордната продажба на Кирил Десподов в „Каляри”. Именно Жоржиньо е един от хората, които ще се борят за мястото на футболист №1 на България. Атаката на ЦСКА води Али Соу, който предния ден бе откупен официално от „Киево”. През есента нападателят играеше под наем и е на път да измести Мауридес от поста на „деветка”.

„Направих така, че едва моя мечта да се сбъдне – написа в социалните мрежи Десподов при представянето си на италианска земя. – Но това е само началото.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ