ЦСКА се цели в румънски ас

ЦСКА може би намери наследник на Кирил Десподов, ако футболист №1 на България бъде продаден. На всички предпоставки отговаря Олимпиу Марутан, който е футболист на „Стяуа“. Румънският вестник „Проспорт“ разпространи информация за интереса на „червените“ към офанзивния халф, който може да играе и като дясно крило. Когато беше футболист на „Ботошани“, талантът Марутан бе обявен от местната легенда Дан Петреску като „бъдещия номер 10“ на страната. С други думи – наследник на великия Георге Хаджи.

На 28 септември 2018-а Джиджи Бекали, собственик на „Стяуа“, твърди, че е купил 90 процента от правата на Марутан срещу 1,4 милиона евро. При всички положения ще му търси повече. До този момент халфът е играл във всички младежки формация на Румъния. Дебютът му в първенството е при загубата с 0:1 от „Астра“ на 21 юли 2018-а, когато на вратата на съперника бе Пламен Илиев. През този сезон Марутан има 19 мача за „Стяуа“.

В същото време бразилецът Мауридес се преклони на ЦСКА за 6-те месеца, които му уредиха трансфер в „Рапид“. „Благодаря за всичко, ЦСКА!“, написа Звяра в своя профил във фейсбук. В сряда голмайсторът отива на лагер с австрийците в Анталия.

Коментари

Задължително поле