ЦСКА срещу съдиите – Епизод IV

ЦСКА е вън от Европа. Болезнено. След незаслужено 0:1 от „Зоря“.

За кошмарни 10 секунди духът на Жоел Киню от полуфинала на световното България – Италия (1:2) преди четвърт век оживя в образа на Амори Делерв. Френското мосю уби ЦСКА, както неговият сънародник се саморазправи с Пеневата чета в САЩ. И в двата случая 100-процентова дузпа за игра с ръка. Само че Делерв гарнира ситуацията десет секунди по-късно с червен картон на Иван Турицов. Нито една грешка да не бе направил после французинът, тези 10 секунди решиха кой ще е съперник на „Еспаньол“ в плейофа.

Мачът в Запорожие е Епизод IV от неравната битка между ЦСКА и съдиите в Лига Европа. Преди година и в София, и в Дания реферите дадоха по две рамена на „Копенхаген“ за две победи с по 2:1. Голове от засади и червени картони решиха дуелите. Сега бяха моментите на дузпите. В София – много спорна дузпа за „Зоря“ и 1:1 от нея. На украинска земя – безспорна дузпа за ЦСКА, но съдийско мълчание.

Съдията реши и двата мача – изригна Люпко Петрович, треньорът на „червените“. - Честито на моите футболисти за играта. Накрая пуснахме гол, защото бяхме с човек по-малко, а опитвахме да пресираме. Не само Малинов и Занев са лидери, същите са и Жеферсон, и Албентоса, и Томаш. Бяхме страхотни, но съдията не ни позволи да продължим. Няма никакво съмнение – преди ситуацията за червения картон дузпата беше очевидна.“

Виктор Скрипник, треньорът на „Зоря“ и бивш наставник на „Вердер“, също призна съдийското рамо. „Реферът можеше да свири дузпа против нас – каза наставникът. - Ситуацията и червеният картон бяха решаващият момент в мача. В този случай имахме късмет. Мога да си представя какво ни чакаше при дузпа за ЦСКА и липса на червен картон.“

Съдийската несправедливост е бич за футбола. Затова ВАР става все по-безценен. За съжаление на ЦСКА не бе позволено отново да направи по-голям скок и да стигне до мачовете, където има видео асистенти.

Коментари

Задължително поле