ЦСКА ще има нов „Българска армия“

ЦСКА спечели битката и най-накрая ще може да направи нов стадион „Българска армия“. Здравко Здравков, главен архитект на София, издаде виза за основен ремонт и реконструкция. ЦСКА гарантира, че няма да излиза от пределите на настоящата футболна арена, която е в окаяно състояние.

Спортният министър Красен Кралев отговори на въпрос на депутата Иван Ченчев, бивш служител на „червения“ клуб. ЦСКА сега трябва да изготви подробен инвестиционен проект и план в какъв обем може да бъде извършен ремонтът. Министър Кралев припомни, че сам две седмици след писмото за инвестиционни намерения от страна на футболния клуб ведомството е задействало процедурата по визата.

В официалния си сайт ЦСКА написа: „Налице са всички предпоставки, позволяващи ни да изградим нов дом.“

„Червените“ имат намерение в най-скоро време да стартират ремонтите на „Българска армия“. За първи път ръководството със собственици Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков стигнаха до крайната права на заветната цел. Преди нито един измежду Васил Божков, Александър Томов и фирма „Титан“ не успяха да реализират плановете за нов стадион.

И докато ЦСКА се радва на събитията на тихия фронт, идва нов дуел на футболния. А там „Ботев“ се превърна в кошмар, когато мачовете са в Пловдив в последните десет години. Едва два пъти в декадата „червените“ се поздравяват с успех на терена на „канарчетата“. А в цялата статистика на съперничеството балансът под Тепетата е почти изравнен – 27 успеха за ЦСКА и 26 за „Ботев“.

В последната декада „червените“ биха съперника си на негов терен с 1:0 през 2010-а и с 6:2 през 2017 година в шампионата. В останалите двубои за първенство „Ботев“ има пет успеха, а пет са завършвали наравно (4 пъти – 0:0).

Миналия сезон „канарчетата“ се превърнаха в най-големия ужас за гранда. За по-малко от месец два пъти победиха ЦСКА – 3:2 за купата и 2:0 за първенството, с което реално лишиха „червените“ от шанс за трофей. След втория двубой Любослав Пенев подаде оставка като наставник на родния си клуб. Единственото поражение в Пловдив, което донесе радост на „червените“ фенове, е 0:2 през 2015 година, след което „Левски“ остана във втората осмица.

В сегашната кампания ЦСКА още няма победа в провинцията. „Червените“ направиха равенства с „Лудогорец“ (0:0) и с „Дунав“ (1:1). От своя страна „Ботев“ има само два успеха на своя стадион в Коматево – над „Витоша“ (2:1) и над „Дунав“ (3:1).

Коментари

Задължително поле