Цял свят пише за кошмара на Мартин Петров

Новината на „Труд“ се цитира коректно от много медии

Кошмарът на Мартин Петров с липсващите от банковата му сметка в "УниКредит Булбанк" 3,8 млн. лева получи гласност по света.

Авторитетният в. „Марка“ публикува статия, посветена на драмите на българина. Петров е добре познат в Испания от престоя му в „Атлетико“ (Мадрид) в периода 2005-2007 г. През 2013-а Свръхзвуковия се завърна в Примера дивисион с екипа на „Еспаньол“.

Румънският сайт „Фанатик“ също отрази новината, припомняйки фактът, че Петров вкара 2 гола на северната ни съседка в евроквалификация през 2006-а, завършила 2:2.

На свой ред португалският сайт „Банкада“ също отрази ужилването на футболната звезда. Новината на „Труд“ се цитира коректно и от много други медии по света.

На 17 ноември 2017-а, игралият с №17 в националния ни футболен тим (1999-2011 година) Мартин Петров, сезира Софийска градска прокуратура за аферата. Уволнената от „УниКредит Булбанк“ служителка Ирина Ч. А. е заподозряна за схемата по източване на сметки и депозити чрез организирана престъпна група. Без знание, съгласие и подпис на бившия футболист са извършени 450 платежни операции по 13 от сметките му.

В сигнала си до прокуратурата един от най-обичаните български спортисти афишира претенции към вътрешния контрол на „УниКредит Булбанк“. Също и затова, че не е бил уведомен за уволнението на въпросната служителка и не е получавал справки от трезора за движението на парите му.

Разкритието на „Труд“ взриви социалните мрежи и интернет сайтовете като новина на деня. Скандалът предизвика и тотална подкрепа в коментарите в мрежата за Футболист №1 на България за 2006 г.

Коментари

Задължително поле