Чакат бум на туризма през лятото

Туризмът ще се възстанови през 2022 г., прогнозират експертите.

Офертите за май са на 50 на сто резервирани

Пътуващите търсят по-високо качество

Истински бум на туристическите пътувания през лятото очаква един от най-големите международни туроператори. Реалното възстановяване на сектора обаче ще е през 2022 г., категорични са специалистите.
Офертите за май на най-голямата туристическа агенция в Европа вече са резервирани на 50%, обяснява експертът, без обаче да уточнява каква част от почивките са прехвърлени за това лято неосъществени пътувания от 2020 г. и каква са нови ваканции.

Според компанията цените на почивките ще останат непроменени спрямо 2019 г. и 2020 г., но самите туристи са склонни да харчат повече и търсят по-високо качество. Например вместо 4-звезден хотел предпочитат да резервират такъв с 5 звезди.

Една от причините, според специалистите е, че ваучерите за пътувания, отменени през 2020 г., сега се използват. Всички пазарни проучвания показват, че хората имат огромно желание да могат да пътуват отново след този труден период на коронавируса, категорични са туроператорите.

Според експертите по организация на пътуване, ако най-уязвимите групи са защитени чрез ваксинация , ограниченията за пътуване могат да паднат рязко като цяло.

Коментари

Задължително поле