Въоръжаваме пехотата за 1,464 млрд. лева Военните канят 4 компании в търга за нови бойни машини

Полицията разследва жестоко убийство във Варна

Изнесоха опасния серовъглерод от „Химко“ извън страната

Лекари от „Пирогов” преглеждат с 5G връзка Технологията позволява дистанционни високоспециализирани консултации

Еврокомисар проверява казуса с партийните субсидии

Увеличават бюджета за национална туристическа реклама Браншът иска нови визови режими за турци и рунаци

Тим от Китай прави Бейл №1 в света по пари

Роналдо зарадва свой фен в Сингапур

1200 лева глоба за побой след засичане Таксиджия нанесъл телесни повреди на бизнесмен

Депутатът от БСП Явор Божанков: Зам.-губернаторът на Велико Търново Детелина Борисова с имоти на занижени цени

Колони от автомобили чакат да влязат у нас на ГКПП Гюргево – Русе

24 участници в битка за 200 000 лв. в „Игри на волята: България“ Снимките на новото приключенско риалити предаване започнаха

Седем държави свързаха традициите си с Велико Търново

Съдят бивш директор на домове за възрастни хора в Монтанско

Осем души от бандата, подготвяла убийства срещу магистрати, се признаха за виновни

Черен печат за две спортни икони Окончателно спират Camaro и Corvette с V8 за Европа

Спортните икони Camaro и Corvette получават черен печат в паспортите си и от 1 септември няма да могат да се продават като нови автомобили в нито една държава от Европейския съюз (ЕС). Двата модела на Chevrolet с двигател V8 не покриват новите изисквания за допустимите нива на въглероден двуокис и вредни емисии в отработените газове за ЕС.

Американската марка се отдръпна от пазара на Стария континент преди няколко години, но продължава да продава нови коли (основно Camaro и Corvette) на най-развитите автопазари като Германия и Великобритания. В тези страни след края на лятото ще бъде спряно предлагането на Camaro и Corvette, тъй като за производителя излиза твърде скъпо адаптирането на 6,2-литровия двигател V8 с мощност 460 конски сили към новите изисквания за ЕС. Така реално Chevrolet окончателно ще изчезне от Стария свят. Европа е континентът с най-строг регламент по отношение на замърсяването на автомобилите, от което страдат най-вече американските компании, произвеждащи коли с големи и лакоми за гориво мотори. За тези фирми европейските пазари вече не представляват интерес поради малките обеми на търговия и прекалено многото ограничения.

Макар и с малко продажби, моделите Camaro и Corvette имат своите почитатели сред феновете на т.нар. „мускулести“ американски автомобили. Освен класически двигатели V8, те предлагат много мощност и оборудване на по-ниска цена от европейските си конкуренти. Chevrolet не предвижда хибридни или електрически модификации на тези модели, които биха могли да намалят нивата на емисиите в отработените газове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.