Черните кутии на сваления украинския самолет остават в Иран

Черните кутии на украинския пътнически самолет „Боинг-737“, който бе свален в близост до Техеран, ще останат в Иран и ще бъдат разшифровани на територията на страната. Това съобщи депутатът Фараджула Раджаби, цитиран от БГНЕС.

"Летателните регистри на украинския лайнер, който падна до Техеран, ще останат в Иран и ще бъдат разшифровани на иранска територия. Министерството на пътищата и градоустройството на Иран ще изучава информацията в кутиите на самолета", обясни съобщи Раджаби.

На 22 януари властите в Иран за първи път съобщиха, че разшифроването ще се извърши на територията на азиатската държава. Преди това обаче ръководителят на отдела за разследване на инцидентите на Републиканската организация за гражданска авиация Хасан Резайфеар заяви, че иранските власти ще предоставят на Украйна информацията от записващите устройства, катастрофирал близо до Техеран.

По-рано този месец властите в Иран съобщиха, че кутиите ще бъдат предадени на Франция и там ще се разчете информацията от тях. Френските власти, обаче, отрекоха Иран да ги е търсил за помощ.

Коментари

Задължително поле