Маринов: Докладът на ЕК показа, че трайно сме постигнали нива, които ни гарантират доверие в международен аспект

Сърбия пак влиза в битката за завод на „Фолксваген” Вучич обсъжда въпроса с германския министър на икономиката

Населението на България се стопява с 1/4 до 2050 година Причините - голяма емиграция и ниска раждаемост

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 23 октомври 2019 г.

Стартира изграждането на техническата инфраструктура на Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора

Захариева за мониторинговия доклад на ЕК: Реформите, независимо дали има или няма МСП, ще продължат

Президентът Радев в Токио: Приятелството и доверието са най-големият капитал на двустранното сътрудничество между България и Япония

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев и президентът на Конфиндустрия Венченцо Боча дадоха в Рим нов тласък на българо-италианските бизнес проекти

Джонсън настоява дебатите по законопроекта за Брекзит да продължат три дни Ще иска предсрочни избори, ако депутатите отхвърлят предложението

ТИР се обърна след опит да избегне катастрофа на пътя Хвойна-Чепеларе

Благо Джизъса събра децата си (СНИМКИ)

Дерменджиев оцеля като селекционер

Тръмп нарече разследването за импийчмънт „линч“

Джими Картър е приет в болница след падане в дома си

Намериха изчезналия преди 2 дни пенсионер

Четвърти сме в ЕС по производство на ток от въглища 45% от електроенергията у нас е от изкопаеми горива

Не всички държави са обявили срок, в който да спрат използването на въглища в производството на електроенергия.

Лидер е Полша с 81%

България е на четвърто място в Европейския съюз по дял на електроенергията, произведена от въглища, през 2017 г., показват данни на онлайн изданието statista.com.

Общо 45% от електроенергията у нас се е произвеждала от въглища. Лидер е Полша с 81%, следвана от Чехия с 54% и Гърция с 56%.

Непосредствено след нас е Германия с 40%, където, обаче, политиците имат за цел да елиминират въглищата в производството на ток до 2038 г.
Краят на ерата на изкопаемите горива все още не се вижда в Европа, посочва изданието. Все още доста страни в региона генерират много голяма част от електроенергията си от въглища. В същото време не всички държави са обявили срок за постепенното прекратяване използването на изкопаеми горива в производството на електроенергия.

Учени по целия свят призовават страните да се откажат от производството на електроенергия от въглища. Предотвратяването на изменението на климата може да се постигне само чрез пълно изоставяне на изкопаемите горива на фона на понижението на цените на технологиите за производство на ток от възобновяеми източници. Независимо от това, няма вероятност за скорошен отказ от въглищата. Една от причините за това е, че стотици хиляди работни места в региона зависят от въглищната индустрия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.