Четириногият полицай Верон гостува в училището по изкуства в Русаля

Полицейски служители от Областната дирекция на МВР във Велико Търново и четириногият им помощник Верон гостуваха на децата от Частно училище по изкуствата в село Русаля. Униформените разказаха на малчуганите за своята работа и случаите, в които се включват и специално обучените полицейски кучета. Те демонстрираха основните команди, които четириногите комисари изпълняват.

Пред учениците бе показана и отличителната екипировка на полицейския служител и помощните средства, с които си служи българския полицай.

Най-любопитните пробваха белезниците и радиостанциите на униформените служители. Най-атрактивен за децата, както винаги, беше Верон.

А децата от полицейските детски управления на територията на Великотърновска област усвояваха полицейска лична защита и по конкретно техники на падане и основна стойка. Малчуганите бяха запознати със спортното хулиганство и вандализма като вид престъпления. Инспекторите от детска педагогическа стая акцентираха върху двата вида фенове, които съществуват – такива, които посещават спортни мероприятия, за да се забавляват и други, чиято цел е да рушат и нарушават реда. На учениците бяха прожектирани видеоклипове на футболни агитки и действията на полицейските служители при овладяване на подобни ситуации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България