Читалищата в Свищовско с решения за разпределението на субсидиите за дейността им

Проведе се заседание във вторник на 16-членната комисия, назначена със заповед на кмета на община Свищов Генчо Генчев. На основание чл. 21 и чл. 23(1) от Закона за народните читалища, бяха взети решения за разпределението на средствата за делегираната държавна дейност „Читалища“ за 2020 година. Освен градоначалникът на заседанието присъстваха и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, читалищни служители, председатели и секретари на читалищата, читалищни настоятели и кметове на кметства.

„Ремонтите на читалищата в селата Ореш, Царевец и Вардим вече са факт и ще продължим в тази посока да подобряваме материалната база във всички читалища на територията на нашата община.“, категоричен е Генчо Генчев.

Той допълни, че вече са насочени усилия към реализирането на проекти, свързани с Първото българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.

На проведеното заседание, освен разпределението на средствата за делегираната държавна дейност за 2020 година, бе направен избор на работна група за следващите 3 години и бяха приети теглата на критерии за разпределение на средствата за делегирана държавна дейност „Читалища“. Също така беше уточнено къде и кога ще се проведе Общинският празник на читалищната художествена самодейност, и бе конкретизиран срокът за номинации на активни читалищни деятели по случай 24 май.

Коментари

Задължително поле