Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

Чревни инфекции тръшнаха пловдивчани в жегите

Чревни инфекции продължават да тормозят в летните жеги жителите на Пловдив и региона, където през последната седмица са регистрирани нови 77 случая. Те са дори с шест повече от предишния отчетен период от 13 до 19 юли, когато бе предишният пик от началото на 2017 година и с двойно повече в сравнение с началото на този месец, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града под тепетата.

Най-много натръшкани от ентероколит има в Пловдив – 42 души, докато останалите 35 случая са в различни населени места на областта. В Карлово  са приети 4 местни жители с ентероколит, в Пловдивския Бевърли Хилс, както е известно населеното с баровски къщи село Марково има 3 случая, в Асеновград, Христо Даново, Розино, Виница, Рогош, Чешнигирово – по 2, а по един пострадал от чревна инфекция Баня, Ягодово, Първенец,  Труд , Любен, Шишманци, Главатар, Дъбене,  Болярци, Стамболийски, Градина, Динк, Съединение, Катуница, Калофер и Боянци. Освен тях има и по един случай на поразени от салмонелоза в Пловдив и съседното до областния град село Ягодово.

2,5 пъти са се увеличили случаите на заболени от вирусни хепатити в Пловдивска област – в периода 20-26 юли те са 18 срещу 7 в предходния отчетен период. Добрата новина е, че няма нито един  нов случай на заболял от морбили. Ухапаните от кърлежи са четирима за последната седмица, като два от случаите са в Пловдив. От марсилска треска са поразени двама души в региона, като единият е пловдивчанин. В РЗИ-Пловдив нямат информация за случаи на болни от ку-треска и лаймска болест за последните 7 дни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

    1. Не е само до вода и сапун,в статията се говори за чревни инфекции,дори се сочат два случая на салмонелоза,при която бактериите могат и да са вътре в яйцето,а освен това при неправилно съхранение на яйцата,при тези температури бързо се развалят и само 10 минутното варене донякъде предпазва,но ако още като го разклатиш сурово се чува шум от вътрешността му по-добре не го чупи,ами го изхвърли.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.