Чудотворната икона на Св.Богородица Скоропослушница идва в Сливенска епархия

Иконата помага при нужда от незабавна помощ

Чудотворната икона Света Богородица Скоропослушница ще бъде донесена в Сливенската епархия. От 28 април до 20 май християните ще могат да се поклонят пред нея, съобщи секретарят на Сливенската митрополия Вълкан Янев. Тази икона помага при необходимост от незабавна помощ за всичко: оздравяване, при трудни житейски и семейни ситуации, за забременяване и благополучно раждане и мн. други.

Иконата е копие и е изографисана на Света гора през 1893 година. Осветена е в манастира "Дохиар", където от 10-ти век се намира оригиналната икона. През 1915 г. точно това копие е било подарено на църквата "Св.Александър Невски" в гр.Ананиев, Украйна.

dohiar

Най-напред иконата на Света Богородица ще бъде донесена в Сливен, в катедралния храм "Свети Димитър" и ще бъде оставена за поклонение от 28 до 30 април. След това ще бъде в църквите "Св.Николай Чудотворец" в Ямбол /1 - 3 май/, "Св.Иоан Богослов" в Карнобат /4 май/, "Св.Димитър" в Айтос /5 май/, "Св.св.Кирил и Методий" в Бургас /6-9 май/, "Св.Георги" в Созопол /10-11 май/, "Св.Цар Борис" в Царево /12-13 май/, в манастира "Св.Георги" в Поморие /14-16 май/, в храма "Св.Богородица" в Несебър /17-19 май/, в "Св.Иоан Кръстител" в Обзор /20 май/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България