Чужденци избират лукс в Гърция

Корфу остава най-желаният гръцки остров.

За местните е твърде скъпо

Корфу е най-желаният остров

В Гърция има голямо търсене на луксозни имоти, тъй като богати хора от цял свят искат да придобиват вили край морето или дори имоти във вътрешността на градовете, включително с цел да инвестират в жилище за краткосрочно отдаване под наем, пишат гръцки медии.

Продажбите на луксозни имоти счупиха рекорди по време на пандемията от Covid-19. Сега интересът към тях не отслабва. Подразделението на Sotheby’s International Realty в Гърция съобщи, че продажбите на луксозни имоти на богати хора растат, но цените са толкова високи, че са недостъпни за повечето гърци, особено на острови като Миконос, Сирос и Лефкада.

Моконос е регистрирал най-високата продажна цена за имот в историята си, след като купувач, чието име не се съобщава, придобил второ жилище на острова за 23 млн. евро. Корфу обаче остава най-желаният гръцки остров за богатите чуждестранни купувачи на имоти.

Така наречената Атинска ривиера, където много обществени плажове бяха завзети от частни компании, както и комплексът за 8 млрд. евро, който строят на мястото на изоставеното международно летище “Еленикон”, също са сред предпочитаните от купувачите райони. Следват островите Парос и Родос, които също са разглеждани от супербогаташи за първи или втори дом.

Богати чужденци се интересуват от покупка на имоти и в Атина. След като придобият имот в Гърция редица инвеститори се обръщат към платформи за краткосрочни наеми, където предлагат имотите си дори за над 20 хил. евро на седмица, за да възстановят инвестицията си, която често надминава няколко милиона евро. Редица компании купуват парцели на най-добрите локации, за да изграждат луксозни курортни комплекси, с което пазарът в Гърция става още по-ориентират към супербогаташите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти