Чуждестранно „Ауди” изгоря насред Монтана

Лек автомобил „Ауди А 4” със задгранична регистрация е пламнал и изгорял изцяло в центъра на Монтана. Причината за пожара все още е неизвестна, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Огънят се извил над немското возило, паркирано близо до Автогарата на областния град, към 4 часа през нощта в неделя. Пламъците бързо обхванали купето и двигателя и въпреки пристигането на екип огнеборци машината била унищожена до ламарини.

Огънят засегнал частично и паркираните наблизо два автомобила „Пежо” и „Форд”. Щетите по тях обаче са малки.

Огнеборците са спасили от лумналия силен пожар и близките стради. Пламъците обаче разтопили регистрационните табели на „Аудито”, от които полицаите могли да разберат единствено, че колата е с чужда регистрация, най-вероятно английска.

Часове след пожара никой не се обадил , за да съобщи, че колата е негова, но по-късно е бил установен собственикът – жител на Монтана, казаха криминалисти. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Има вероятност огънят да е запален умишлено, край изгорелия автомобил има сборище на проститутки и таксиметрова пиаца, коментираха полицаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България