Шампион смени бокса с юмручен бой

Шанън Бригс, бивш световен шампион по бокс в тежка категория, смени любимия си спорт с юмручния бой. 48-годишният американец подписа договор с Bare Knuckle FC и очаква първия си мач.

Последният му двубой на профиринга бе преди 4 години. Тогава Бригс нокаутира само за 140 секунди Емилио Сарате (Аржентина).

В кариерата си бившият шампион има впечатляващите 60 победи, от които 53 с нокаут. Едва 6 загуби и един равен мач. Екстравагантният американец оправдава прякора си Оръдието със своеобразния рекорд, който държи. Още в първия рунд той е победил 38 съперника, а в поне 7 срещи е приключил за по-малко от 30 секунди.

Всъщност Bare Knuckle FC се заражда през 2018 година. И на първо четене организацията сякаш няма особен шанс за успех. Боксът обаче все повече отстъпва място на атрактивните смесените бойни изкуства ММА, които обаче не са по мярката на всеки. Затова и юмручният бой е вид алтернатива за ценителите на бойните изкуства.

„Това е в кръвта ми – отсича Бригс. – Когато ми предложиха не го мислех много. А юмручните боеве стават все по-популярни и това е важно. Аз съм уникален човек. Ако погледнете кариерата ми, имал съм моменти, когато не съм боксирал по 2-3 години. Но съм се връщал в отлична физическа и психическа форма. Чувствам се невероятно силен и жаден да се върна на ринга.”

Оръдието все пак уточнява, че няма да му е никак лесно да премине от единия спорт към другия.

„Та аз обичам да удрям, а тук има най-важното – нокаути – продължи той. – Феновете ме помнят, макар че младото поколение още не се бе родило, когато съм започнал да боксирам. Но моята харизма никъде няма да избяга. Наричат ме: Колекционера на титли. А спечелването на още една ще стане невероятно постижение за мен. Винаги съм обичал предизвикателствата и това е едно от тях!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт