Шах с шахтите

Снимка: Пламен Стоименов
Металният капак на шахтата, от която всички се отрекоха, остана и днес опакован с ленти, предупреждаващи за опасност.

Нелепа смърт покоси 16-годишен младеж. Настъпил капак на шахта, по която тече ток. Ужас! Но и много въпроси. Кой е виновен? Оказа се, че никой не си признава и прехвърля топката на следващия, на по-следващия. И така до безкрай.

Съболезнования на родителите и близките на загиналото момче. За съжаление, винаги когато стане такова нещастие, институциите тръгват от нулата да вземат мерки. В конкретния случай отговорността се размива между енергоразпределителното дружество, район “Триадица”, столичната община и болница “Иван Рилски”. Появява се и пети (съ)участник - неизвестен крадец на ток. Всичко това се случва на възможно най-публично място в София. Странно, но показателно, че досега никой не го е забелязал. А последното включване към близък павилион билo през 2011 година. Това е преди 10 години. Тепърва предстои прокуратурата да рови в шахтите.

Спомняте ли си преди години за онзи фонтан-убиец? А за онази сграда, която рухна и уби две момичета? 
Крайно време е да има регистър на всички подземни, а и надземни комуникации. И той да е достъпен за съответните административни и контролни органи. Въпросът е кога ще стане това. А от политизирането на случая най-малко имаме полза в момента.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари