Шведът Ралф, ритнал камериерка, остава в ареста. Бил готов да плати 30 000 лева за по-лека мярка

Снимка: Архив

Ралф Сундберг – шведският турист, изритал жестоко в главата камериерката Дияна Петкова в курорта Слънчев бряг, отново се изправи пред българския съд. Той бе доведен в съдебната палата в Бургас, тъй като е обжалвал мярката си за неотклонение "задържане под стража", наложена му от несебърските магистрати.

Прокурорът по делото Красимира Кателиева поиска мярката да бъде удължена. Тя заяви, че по време на деянието, когато Сундберг е ритнал зверски в главата камериерката, той е бил вменяем въпреки изпития преди това алкохол. Това сочели резултатите от психиатричната експертиза, каза прокурор Кателиева.

"Чувствам се засрамен. Извинявам се за постъпката си", за пореден път повтаряше чужденецът пред съда. Той обясни също, че не е лош човек и не е криминално проявен, както и че няма да се укрие.

На въпрос на съдия Събчо Събев каква сума /която да впечатли съда и в същото време да "застопори" обвиняемия да не се укрие/ би могъл да заплати като парична гаранция за налагането на по-лека мярка, Ралф отговори, че той и брат му имали общо около 30 000 лева.

В крайна сметка обаче съдът остана непреклонен и остави Сундберг зад решетките.

"Не съм доволен от решението на съда, но няма какво да направя. Аз не съм човек, който пие. В родината си не пия, тъй като много работя. но в самолета, на идване за почивката пих бира, уиски, вино", разкайваше се след като чу решението на съда Ралф.

Коментари

Задължително поле