Швейцария затваря част от въздушното си пространство за срещата на върха между Путин и Байдън

Швейцарските власти ще затворят част от въздушното пространство на страната за полети във връзка със срещата на върха на 16 юни в Женева между руския президент Владимир Путин и държавния глава на САЩ Джо Байдън, предава TACC.

„На среща на 11 юни Федералният съвет одобри временно ограничение за използването на въздушното пространство по време на среща между президента [на САЩ Джо] Байдън и [президента на Русия] Владимир Путин от 15 юни до 17, 2021 в Женева“, се казва в съобщението на швейцарското правителство.

Швейцарските ВВС ще изпълняват функциите на въздушната полиция и ще извършват засилено наблюдение на въздушното пространство, заявиха още от правителството. Ограниченията се въвеждат от 8:00 часа на 15 юни до 8:00 часа на 17 юни местно време. В същото време търговските полети до и от международното летище в Женева „няма да бъдат засегнати от ограниченията“.

На заседанието си в петък Федералният съвет разреши разполагането на до 1000 военнослужещи в подкрепа на кантоналните власти в Женева във връзка със срещата на върха. Военните ще отговарят за защитата на чуждестранните мисии.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа