Швейцарски дипломат грабна Купата на външния министър в Банско

“Щастлива съм да участвам в това състезание, защото вече десет години то е пример как може да се прави дипломация със спорт и как независимо от етнос, религия или държава всички заедно можем да правим света по-добро място. Важно е посланието, което отправихме с дипломатическия корпус – държавите трябва да решават проблемите си с позитивизъм и диалог, а не чрез оръжие и насилие“. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на 10-тото Състезание по ски за Купата на министъра на външните работи.

Екатерина Захариева връчи голямата купа на Мартин Михел от посолството на Швейцария, който спечели състезанието в Банско.

Министър Захариева бе и един от 28-те участници, които демонстрираха своите умения в дисциплината гигантски слалом.

Надпреварата под егидата на министъра на външните работи и съорганизирана от посланиците на Австрия Андреа Вике и на Румъния Йон Гъля бе разделена в следните категории: дипломати-мъже, дипломати-жени, деца и приятели.

На оспорваната надпревара под слънчевите лъчи на Шилигарника бяха и посланиците на Италия - Стефано Балди, на Словакия - Мануел Корчек, на Черна гора - Снежана Радович, както и представители на Европейската комисия и УНИЦЕФ.

Уменията си да преминат трасето с престой на стрелкови рубеж демонстрираха и ентусиазираните участници във „Весел биатлон“. В него те демонстрираха точността си, като със снежни топки улучваха максимален брой мишени. Победители в оспорваната дисциплина станаха германските дипломати Щефан Жолеске и Милица Тилиц.

В слаломната категория за дами най- добро време даде Антонела Ренци от посолството на Италия и в двата манша. На почетните второ и трето място се класираха Нина Златева от представителството на Европейската комисия и министър Екатерина Захариева. При мъжете до 50 години след Мартин Михел се наредиха Алексей Андреев от министерството на труда и социалната политика и Ангел Захариев, съпругът на Екатерина Захариева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България