Шестима задържани при акции срещу наркоразпространението в Самоков и Етрополе

Шестима са задържани при полицейски операции срещу наркоразпространението на територията на ОДМВР-София, съобщават от МВР.

Трима от извършителите са установени при акция на служителите на РУ-Самоков. На 24 август криминалистите извършили проверка на 19-годишен местен жител, при която от него били иззети четири топчета с общо 24 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. Младежът бил задържан за срок до 24 часа. При последвалото претърсване на домашния му адрес полицейските служители установили и иззели още два найлонови плика с топчета канабис с общо тегло 36 грама, две ръчни мелници за канабис и две електронни везни. На следващия ден в ареста на РУ-Самоков попаднали още двама самоковци на 20 и 22 години, след като при претърсване на автомобила им, в него били открити и иззети пликче с 4 грама канабис и друго с 2 грама амфетамин. Работата по пълното документиране на двата случая продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

На 25 август, около 22:40 часа, служители на РУ-Етрополе задържали 28-годишен софиянец, у когото били открити цигара и топче марихуана. Срещу извършителя е започнато бързо производство. Следващия ден, в рамките на полицейска операция, служители на РУ-Своге установили в гориста местност в землището на с. Добърчин двама младежи в момент на поливане на нива, засята с канабисови растения. Непълнолетните са задържани за срок до 24 часа. При извършения оглед са установени 30 стръка канабис с височина от 22 до 280 см. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право