Шест ваксини за коронавирус тестват в Русия

В Русия се провеждат тестове на шест варианта за ваксина за новия коронавирус. Опитите целят да потвърдят тяхната безопасност и ефективност и резултатите се очакват в близко бъдеще. Това обяви руският

премиер Михаил Мишустин на заседание на правителствения координационен съвет за противодействие на разпространението на COVID-19.

Той каза, че основната цел на инициативата е да се предотврати масовото разпространение на коронавируса и добави, че в страната властите ще следят и контролират ситуацията. Това е свързано не само с въвеждането на ограничения, затваряне на летища и отменянето на масови събития, но и с разработването на ваксина срещу вируса, подчерта премиерът.

"В момента в Русия се тестват шест такива (ваксини). Нашите учени ги създадоха за много кратко време, за два месеца, използвайки съществуващите разработки и на практика най-новите биотехнологии", каза Мишустин. Според него работата по ваксините продължава ден и нощ.

"И в близко бъдеще се надяваме, че безопасността и ефективността на тези разработки ще бъдат потвърдени, те могат да бъдат използвани за предотвратяване и контрол на епидемията", подчерта Мишустин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия