Маурицио Сари е най-суеверният треньор

На 27 юни 2019 да почерпят

Мюсюлманин обнови църква в Преславско Сърбин градил храма преди 122 г., сега Али Кюлюмов помогнал с работници и материали

ДАНС гони дъщерни фирми на офшорки Банките докладват за съмнителни плащания над 50 евро

Хореографът Фреди Франдзути: Еротиката е важна част от „Кармина Бурана”

„Фолксваген” предпочита София пред Измир Вече има разговори за продажбата на имот до българската столица за новия завод

Народният театър издига сцена под звездите За трета поредна година спектаклите ще се играя на открито от 21:30 часа

Дилъри търгували с дрога от коли в движение (обзор) Осем ефективни и две условни присъди за 10 участника в наркогрупа

Йенс Столтенберг: Русия има време до 2 август да се върне към ракетния договор

Порой причини наводнение в Котел, някои от жителите бяха евакуирани

Цеци Красимирова пуши трева

Не забраняват вноса на дизели втора ръка

Мелиса спретва на Селим гаден женски номер

Наказателният спецсъд остави Николай Банев в ареста

Климатичните аномалии съсипват кръвното и секса Динамичната смяна на времето между жеги, обилни валежи и бури стават все по-често явление

Шефката на ЦИК Стефка Стоева пред “Труд”: Овладяхме проблема с броенето на бюлетини

Председателят на ЦИК Стефка Стоева

Крайният срок за отчитане е сряда

Овладяхме проблема с броенето на бюлетини във Враца. Това заяви пред “Труд” шефката на ЦИК Стефка Стоева по повод хаоса в Районната избирателна комисия (РИК) във Враца, където около 400 членове на СИК в областта изчаквали за предаване на протоколите.

“Вярно е, че не може всички Районни избирателни комисии да дойдат наведнъж, защото имаме график на приемане, за да не става струпване. Крайният срок за отчитане е сряда. Ако не са готови, няма да има пречка да ги обявим и в четвъртък. Стремим се да следваме тридневен срок”, обясни Стоева.

“Видяхте, че във Враца още обработват. Хората са изморени, осигуряваме храна има изключителна организация и всички работят по график”, допълни тя. Шефката на ЦИК уточни, че процесът на обработване на гласовете е непрекъсваем.

“Работим толкова непрекъснато, колкото обществото няма представа”, подчерта тя.

“Намесихме се по отношение на РИК-Враца. Мисля, че спомогнахме да се организира процесът. Ние гледаме да помагаме на нашите Районни избирателни комисии. Софийските предадоха вече, но все пак става въпрос за 31 района”, посочи Стоева. Тя отбеляза още, че след проверка на протоколите, те били в изрядно състояние.

“Прегледах протоколите от всеки район като идват. Изглеждат много, много добри – извън това, което се насажда. Не се случи това, което всички вещаеха – че няма да се справим, че сме нови и т.н. Процесът върви”, заключи Стоева.

ЦИК е създала 24-часова денонощна смяна от преброители, а на всички членове на избирателни комисии са осигурени условия за нормална работа.
“Хората са изморени, но не регистрираме никакви сериозни проблеми и прави впечатление изключително коректното попълване на изборните протоколи”, заяви председателят на ЦИК Стефка Стоева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.