Шефът на болницата в Сандански: Не съм бил с подготвен план да уредя дъщеря си с ваксина

Кадър от БНТ

Нямам информация относно съдържанието на доклада по проверката, заяви пред БНТ Д-р Илия Тонев, управител на МБАЛ "Югозападна болница" относно скандала с ваксинираните общински съветници. Все още не му е връчен и протокол по надлежен ред. Той заяви, че не се чувства виновен.

"При първата ваксинация липсваха достатъчно подробни инструкции, не се чувствам виновен, че съм употребил всички предоставени ми от РЗИ дози с ваксина. Към момента не мога да отговоря дали ще подам оставка зависи от съдържанието на констативния протокол и дали са намерени сериозни нарушения", уточни д-р Тонев.

За ваксинирането на дъщеря му той обясни, че е била добавена в последния момент към списъка с идеята да не бъдат похабени ваксини. "Не е било предварителен план, защото аз имам две деца. Другото ми дете не е ваксинирано, явно, че не съм бил с подготвен план да уредя дъщеря си или да прередя други нуждаещи се".

Според него отказът на хората да бъдат ваксинирани се дължи на слабата организация на кампаниите. "За съжаление, кампаниите не са организирани по начин, по който да грантират употребата на голям процент от доставените ваксини. Непрекъснато списъците се обновяваха в хода на самите кампании по ваксинации, защото имаше много персонал, който се отказваше", обясни д-р Тонев.

Коментари

Задължително поле