На 29 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 29.01.2020

Земетресение от 7.7 по Рихтер между Ямайка и Куба

ЕС връща с два самолета свои граждани от Китай

Георг Георгиев: СЕТА увеличи с 29% търговския обмен между България и Канада

Хамас отхвърли мирния план на Тръмп за Близкия изток

Откриха починал от измръзване мъж край добричко село

В спомена на магията Китай

Китай може да има ваксина срещу коронавируса до три месеца

Проверяват случай с пострадал ученик в пловдивска гимназия

Двама души са загинали при катастрофата на пътя Русе-Силистра

Тръмп предложи създаването на палестинска държава със столица Източен Йерусалим

Президентът прехванат от ДАНС (обзор) Водено е дело срещу престъпна група, пречила на проверка на КПКОНПИ срещу държавния глава

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 29 януари 2020

Тежка катастрофа затвори пътя Русе-Силистра

Шефът на Ню Бояна Ярив Лернер стана българин Едни бягат от България, аз пък идвам

Ярив Лернер

Изпълнителният директор на „Ню Бояна филм студиос“ Ярив Лернер вече има български паспорт. „Вчера си получих документите – похвали се той – и вече съм български гражданин.“ Синът на продуцента Ави Лернер е в България от 7 години. „Много ми харесва тук – признава Ярив Лернер. – Докато едни бягат от България, аз пък идвам,“ пошегува се той. Лернер представи пред журналисти последното нововъведение в киноцентъра в Бояна – студио за подводни снимки с площ 20 метра широк и дълбочина  6 метра и обем 2400 кубически метра. Огромният воден резервоар е съоръжен със специална техника за прочистване на праховите частици, която осигурява 98% прозрачност на водата, за да се гарантира кристално качество при снимките. Това е едно от най-модерните и най-големите студиа за подводни снимки в Европа.

Друга новост е социалният проект на „Ню Бояна филмс  студиос“, който започва тези дни. Киноцентърът взема за обучение деца от домове за сираци, навършили пълнолетие. „Нали знаете, че след като станат на 18 г. държавата престава да се грижи за тях и те увисват наникъде – без дом, без работа,“ обяснява Лернер. Киноцентърът назначава на работа трима младежи, като им осигурява и квартири и храна. Идеята е младите хора, подбрани чрез различни организации, които работят с деца, останали без родителска грижа, догодина на свой ред да обучат следващите участници в програмата. Тя е по примера на английската система Bootstrap, която е позната във Възрожденска България под названието взаимоучителна метода.

Утре предстои важен пробив във взаимоотношенията между Националния филмов център и „Ню Бояна филмс студиос“. На пресконференция ще бъде обявено и официално ратифицирано споразумение за сътрудничество между директора на НФЦ и изпълнителния директор на Ню Бояна Ярив Лернер.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.