Отдушникът на зодиите в кризата

Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

Изпълнителният директор на Български спортен тотализатор Дамян Дамянов. Снимка: БНТ

Спортният тотализатор е държавна фирма, която е на пазара от 63 години. Игрите на г-н Божков са от 2015 г. и това бяха едни много трудни години за българския спорт. Това заяви изпълнителният директор на Български спортен тотализатор Дамян Дамянов по БНТ.

От утре билетчетата и талоните за частните лотарии ще бъдат изтеглени от търговската мрежа и на пазара ще останат единствено игрите на Спортния тотализатор. Промяната стана официална с обнародването на промените в Закона за хазарта.

По думите на Дамян Дамянов, твърдението, че държавното тото няма да се справи на пазара, е само едно внушение.

„Националната лотария започна да работи в над 14 000 обекта, това взе около 30% от участниците в Спортния тотализатор. Годините 2015 – 2018 бяха много трудни години, тотализаторът беше пред катастрофа“, коментира шефът на тотото.

Тази невероятна реклама взе хората, които участваха при нас. Аз не мога да кажа дали е имало измама, но не е реално всички да са милионери, допълни Дамянов. По думите му обаче, ситуацията с печалбите на тотализатора е започнала да се подобрява от миналата година.

„2019 г. завършваме с най-добрия резултат от 2015 г. насам, когато навлезе лотарията в този бизнес. Предоставили сме 30 млн. лева директно на спорта“, каза още Дамян Дамянов.

Сега работим в 550 наши пункта, имаме 270 отдадени на франчайз, тъй като нямаше рентабилност. С новия закон, който влезе преди два дни, имаме 6 месеца да приведем всичко това в изправност, обясни Дамянов.

„Имаме съставени работни групи от експерти за това какво трябва да направим, за да бъдем по-атрактивни и по-гъвкави на пазара“, добави той .

Директорът на тотото е категоричен, че парите за спорт ще бъдат повече и с всеки един месец ще се увеличават, а на участниците ще бъдат предоставени атрактивни нови игри.

„Ще бъдем много по-активни с колегите, ще черпим положителни практики. В лотарията за тази година имаме предвидени 7 нови игри. Най-интересната е за Олимпийските игри в Токио, ще допадне на всички наши участници. Имаме около 9 игри за 2021 г., но ги изтегляме по-рано, за втората част на 2020 г.“, каза Дамян Дамянов.

„Поемам ангажимент, че няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите“, обеща Дамянов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.