Шефът на "Юнион Ивкони": Автобусът е чисто нов, движил се е с 93 км/час

Катастрофа с автобус на магистрала Тракия край Вакарел. Снимка: Цветан Томчев

22-ма пострадали са настанени в болници в София. Някои са в много тежко състояние. На място имаме , чиято самоличност се установява. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов, който е на мястото на , при която автобус се обърна на магистрала "Тракия" край Вакарел.

"Към момента мога да потвърдя за 6 загинали, които са на място. Нямам информация от болниците при тях да са починали още хора", коментира Младенов по повод информациите за 10 загинали, изнесени от някои медии.

"Работи се с двамата водачи - на лекия автомобил и автобуса. Процесуално-следствените действия ще установят причината за инцидента. Първоначалните данни показват, че е имало съприкосновение между двете превозни средства преди автобуса в падне в канавката. Няма данни водачите да са употребили алкохол", посочи гл. секретар на МВР.

"Странично по автобуса има видими следи от боя, съвпадаща с тази на автомобила", добави той.

"Няколко водачи са спрели да окажат помощ, но за съжаление много са продължили по пътя си", каза още Младен Маринов.

На място е пристигнал и управителят на фирмата собственик на автобуса "Юнион Ивкони", Георги Атанасов.

"Изказвам съболезнования на роднините на жертвите. Апелираме всеки, който може, да даде кръв за пострадалите", призова Атанасов.

По думите му, автобусът е карал с 93 км/час и е бил ударен странично от автомобила, който се е завъртял. "Автобусът е произведен преди по-малко от година и напрактика е чисто нов. Съвсем скоро е влязъл в експлоатация", каза още Георги Атанасов.

Водачът работи от няколко години във фирмата и е с 12-годишен стаж.

Малко след 14.00 ч. беше възстановено двупосочното движение по магистралата, но то се извършва само в платното в посока Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България