Шифрин: Рекордите ми не са като тези на Стенмарк

Микаела Шифрин не се сравнява с легендите на ските от миналото. Американката е само на 24, но вече има 42 победи в слалома в Световната купа, с 2 повече от Ингемар Стенмарк. Последната дойде пред родна публика в Килингтън, където Мики триумфира за четвърта поредна година. Авансът й бе буквално неприличен – 2,29 секунди пред Петра Влъхова (Словакия) и 2,73 сек пред Анна Свен Ларсон (Швеция).

Тя вече 62 пъти се е качвала на върха на подиума, а рекордът на легендарния швед е 86 и специалистите вече изчисляват кога ще бъде подобрен.

„Рекордите са, за да се чупят – заяви Шифрин. - Но моите постижения са нещо различно от това, което са можели да направят тогава Ингемар или Анемари Мозер-Прьол. Техните рекорди остават завинаги. Всяко поколение си е за себе си, сега броят на дисциплините и състезанията е различен. И все пак рекордите са някакъв белег за това, което правя.“

Матиас Майер пък триумфира в първия супергигантски слалом от сезона в Лейк Луис (Канада). Австриецът остави на 40 стотни Доминик Парис (Италия), а третото място зае Винсент Крийхмайр (Австрия).

Световната купа е на път към Банско, където за пръв път след 2015-а ще карат най-добрите скиорки в света. Събитието е в края на януари, а билетите вече са в продажба. Еднодневният пропуск е 40 лева, а комбиниран за двата дни 70 лв. Деца до 12 г. пък ще влизат срещу 1 лв., но с придружител.

Коментари

Задължително поле