Шофьорът, който блъсна Георги Дюлгеров, е избягал

"Водачът на автомобила, който блъсна един от емблематичните български режисьори Георги Дюлгеров , е избягал след инцидента". Това заяви говорителят на ЦСМП Катя Сунгарска по Нова телевизия.

В четвъртък следобед автомобил блъсна създателя на филмовите класики "Мера според мера" и "Авантаж" Георги Дюлгеров. Той се е придвижвал с велосипед по малките улици в центъра, когато е ударен от колата. Настанен е в "Пирогов" по спешност.

„В 17.15 сме получили сигнала. Веднага на първата минута е тръгнала линейката. Установили сме фрактура, което за един 75-годишен човек не е никак добре. Веднага сме го транспортирали до „Пирогов”, заяви говорителят на ЦСМП Катя Сунгарска.

„Много се надявам всичко да премине, защото това е един безкрайно фин и интелигентен човек. Той е една Вселена, емблематичен е за българското кино, култура и изкуство”, каза още тя.

Катя Сунгарска призова за повече отговорност на пътя и добави, че само преди ден на същото място – ул. „Драган Цанков” и ул. „Жолио Кюри” и в София е имало друго ПТП между мотор и велосипедист.

Коментари

Задължително поле