Шофьор на бус загина в жесток сблъсък с автобус край Монтана (СНИМКИ)

49 годишен мъж – водач на микробус, загуби живота си в сблъсък с пътнически автобус край Монтана. При произшествието леко са пострадали шофьора на автобуса и пътничка, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тежката катастрофа стана в неделя сутринта на пътя за Видин между Монтана и близкото село Студено буче. Автобусът на фирмата „Карат С” пътувал по маршрута Видин – София, когато в неговото платно навлязъл червен микробус. Водачът на автобуса Веселин Станчев направил опит да избегне удара, но бусът са забил челно в голямата машина. При сблъсъка шофьорът на микробуса - жител на Монтана, е загинал на място.

Водачът на автобуса и единствената пътничка в него, която е седяла зад шофьора, са прегледани в областната болница и освободени поради липса на сериозни травми. Според думите на жената, пътувала в автобуса, бусът е летял право срещу тях, шофьорът му не е направил никакъв опит да отклони колата си и най-вероятно или е бил заспал, или му е било прилошало. Полицията е направила оглед на мястото на катастрофата, след който движението в участъка на трагедията е възстановено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България