Шофьор отива на съд за подкуп на пътни полицаи

39-годишен шофьор ще бъде съден за подкуп, който подхвърлил в колата на полицаи, за да не бъде тестван за алкохол, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура. Иблямен А. престъпил закона на 30 януари в Дългопол.

Около 4,30 ч сутринта той шофирал от Айтос към Провадия, когато бил спрян за проверка от патрул на Пътна полиция. Униформените го приканили да направи тест с дрегер, но той отказал. Затова единият служител на реда започнал да пише на Иблямен разпореждане да не управлява кола под въздействието на алкохол, а другият му съставил талон за медицинско изследване.

Водачът обаче бил категоричен, че няма да даде кръвна проба. Започнал да вади пари от портфейла си и да ги предлага на полицаите, за да го пуснат да си ходи. Те предупредили Иблямен, че действията му се записват на монтираната в патрулката камера, но той не се отказал. Хвърлил две банкноти по 20 лв. на прага на служебния автомобил и други две по 10 лв. пред седалката.

Подвикнал "Айде, готово!" и тръгнал към колата си. Униформените го настигнали, поставили му белезници и го откарали в ареста. До момента подсъдимият е с чисто съдебно минало. За престъплението той може да бъде наказан с лишаване от свобода до 10 г. и глоба до 15 000 лв.

Коментари

Задължително поле