Шофьор от българска компания в САЩ уби две жени и бебе

Шофьор на камион, който работел за компанията на българин - VL Trucking Inc., се наведе да остави кафето си и уби трима души на пътя. Близо 14 пък бяха откарани в болница с рани, съобщи bg-voice.com.

Катастрофата станала малко след 11 часа в неделя в Уайтстаун, северозападно от Индианаполис. При удара са пометени общо осем коли. Зад волана на камиона е бил 34-годишният Матю Люис Смол от Мичиган.

Той пътувал по I-65, когато решил да остави чашата си с кафе на поставката. За миг се разсеял и в следващия момент вече блъскал наред колите, които били в задръстване.

Ударът с първата кола се оказал фатален. Автомобилът се запалил, а в него изгорели две жени и дете на годинка. Те били приклещени между камиона и мантинелата. По-късно полицията идентифицирала телата на 21-годишната Марая Томей, 1-годишната Хадли Томей и 19-годишната Кайли Кирк от Лебанон, щата Индиана.

Матю Смол е арестуван, а от ареста пратил и бележка, в която изказва съжалението си за случилото се. Смол вече е обвинен в три убийства.

Компанията VL Trucking Inc. е собственост на Алекс Неделчев и Володимир Линевич. От там изразиха своите съболезнования към засегнатите от ужасната катастрофа. „Този изолиран инцидент със сигурност не показва качеството, отдадеността и отговорността, които нашите шофьори показват всеки ден в цялата страна“, пишат от компанията във фейсбук.

Това е тъжен ден за две семейства от окръг Бунн. Починаха две млади жени и дете на 1 годинка“, казва шерифът Майк Нилсън. "Разсейването при шофиране и невниманието е основната причина за много произшествия по нашите пътища. Това се отнася и за този случай", каза Нилсън.

Коментари

Задължително поле